fbpx

Over ons

Letterster is een product van Cedin en Marant. Samen vormen wij het team achter Letterster, waarin met name de Letterster-orthopedagogen een belangrijke rol spelen. Wij helpen kind en ouder verder bij het makkelijker lezen en spellen.
logo-footer-cedin

Cedin is een organisatie van bevlogen professionals met hart voor onderwijs en zorg. We adviseren scholen die de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren. Daarnaast begeleiden en behandelen we kinderen en jongeren in de jeugdhulp, dyslexiezorg of leerlingenzorg. Ouders bieden wij een steun in de rug bij de opvoeding en leerkrachten kunnen op ons rekenen als leerlingen extra zorg nodig hebben. Zo brengen wij onderwijs en zorg samen in de driehoek Kind – School – Gezin.

Het uitvoeren van onderzoek naar en het behandelen van dyslexie vormt een belangrijk onderdeel van de dagelijkse bezigheden van Cedin. “Wij zijn er trots op dat we in samenwerking met Marant een oplossing hebben gevonden voor kinderen die ’tussen wal en schip vallen’. De kinderen die niet in aanmerking komen voor vergoede dyslexiezorg, maar wel extra aandacht nodig hebben als het gaat om lezen en spellen. Want ook deze kinderen kunnen zich ontwikkelen tot goede lezers en schrijvers, daar geloven wij in!”

logo-footer-marant

Marant zet zich in voor een Nederland waar iedereen goed kan leren en werken. De mensen van Marant ondersteunen kinderen, ouders en onderwijsprofessionals met advies, onderzoek en behandeling.

Marant is hét toonaangevende instituut op het gebied van dyslexie. “In een intensieve samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoeken we sinds 2011 het effect van onze behandelingen. De resultaten verwerken we in nieuw behandelmateriaal, wat onze aanpak beter en leuker maakt.”

Met hun dyslexie-onderzoek versterken ze hun eigen behandelingen en leveren ze een bijdrage aan de wetenschap en betere dyslexiezorg. “Samen met Cedin werken we eraan om het gat tussen onderwijs en zorg te dichten, zodat ieder kind krijgt wat hij of zij nodig heeft. Ieder kind is uniek en ieder kind komt het best tot zijn recht bij specifieke hulp op maat!”

Letterster is een product van:

logo-footer-cedin
logo-footer-marant