fbpx

Over Letterster

Letterster is hét wetenschappelijk onderbouwde programma voor kinderen met lees- en spellingachterstanden of dyslexie. Effectieve online oefeningen helpen je kind meer zelfvertrouwen te krijgen en makkelijker te lezen en spellen. Met een intaketoets wordt het startniveau van je kind bepaald. Hierna volgt een persoonlijk oefentraject met 12 lessen. Tijdens het oefentraject kun je contact opnemen met een ervaren orthopedagoog om jouw vragen en de voortgang van je kind te bespreken.

Voor wie is Letterster bedoeld?

Letterster is bedoeld voor kinderen uit groep 4 tot en met 8 die lees- en/of spellingachterstanden of dyslexie hebben. Voor deze kinderen is het goed om extra aandacht te besteden aan lezen en spellen. Letterster zorgt voor een sterke basis waar je kind de rest van zijn leven profijt van heeft!

Oefenen na het vergoede dyslexietraject

Als uit onderzoek is gebleken dat je kind Ernstige Enkelvoudige Dyslexie heeft, dan kun je gebruikmaken van vergoede dyslexiezorg. Uit de praktijk blijkt dat er vaak behoefte is om te blijven oefenen met lezen en spellen als de dyslexiebehandeling is afgerond. Letterster is hiervoor zeer geschikt.

Is je kind in behandeling voor dyslexie bij Cedin of Marant? Geef dan bij de dyslexiebehandelaar aan dat je wilt starten met Letterster. De dyslexiebehandelaar kan het persoonlijke oefentraject in Letterster voor je instellen, de intaketoets is dan overbodig. De dyslexiebehandelaar zorgt ervoor dat het oefentraject goed aansluit bij de behandeling en kan je informeren wanneer het handig is te starten met Letterster.

Hoe werkt Letterster?

Een Letterster-oefentraject bestaat uit 12 lessen en start met een online intaketoets die je kind maakt. Hiermee wordt zijn of haar startniveau bepaald en wordt het persoonlijke oefentraject samengesteld. De oefeningen in Letterster zijn altijd volledig afgestemd op datgene wat jouw kind nodig heeft om makkelijker te lezen en spellen.
De hulp van jou als ouder is onmisbaar. Bij sommige opdrachten heeft je kind jou nodig, bijvoorbeeld om de oefentips bij het lezen van woorden toe te passen of om mee te lezen bij het hardop voorlezen.

Verder vind je in Letterster:

over-letterster-opsomming-3

De lessen in Letterster

Iedere week maakt je kind een les in Letterster. Elke les bestaat uit meerdere opdrachten. Er wordt geoefend met klankenschema’s en alle lessen worden voorgelezen. Ook biedt het programma (met een herhalingsles en een dictee) genoeg mogelijkheden om de geoefende categorieën door elkaar te oefenen. Hiernaast kan je kind een aanvullend spel spelen, namelijk een woorden-geheugenspel.

Het programma is het meest effectief als een les op meerdere momenten in een week wordt geoefend.

Hieronder zie je een aantal impressies van Letterster en de verschillende opdrachten:

De vorderingen van je kind volgen

Vanuit je Letterster-account krijg je als ouder toegang tot de ‘ouderkamer’. Hier kun je de vorderingen van je kind volgen. Je vindt hier de resultaten van de gemaakte lessen en extra uitleg over de oefeningen en spellingcategorieën. Ook vind je daar extra tips over bijvoorbeeld het zoeken van leuke boeken en hoe je je kind goed kunt helpen.

Letterster is een product van:

logo-footer-cedin
logo-footer-marant